Peruaanse merries komen onze kudde versterken

We hebben onze merrie IPU Yamilla laten dekken door de mooie hengst Bozedown Shalimar II van Alpaca El Charco in Goes (Zeeland). Tijdens ons bezoek aan Alpaca El Charco zijn we zeer onder de indruk geraakt van de prachtige kudde, die bij Theo en Henny Rijnbergen loopt. Zo zeer zelfs, dat we een drietal merries van hen hebben aangekocht. Alpaca El Charco heeft als doel het fokken van alpaca's van hoge kwaliteit, die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan verbetering van het huidige potentieel alpaca's op het Europese vasteland. Daarnaast willen zij de alpacafokkerij meer toegankelijk maken voor nieuwe potentiële fokkers en liefhebbers. Hun doelstellingen spreken ons zeer aan en wij zijn dan ook zeer trots dat een drietal merries, die afstammen van zuiver Peruaanse bloedlijnen van de Accoyo en Rural Alianza bloedlijnen onze kudde bij Alpaca America komt versterken.

De eerste merrie, die deze week al meteen Yamilla vergezelde op haar weg naar huis is Wessex Phi Phi. Phi Phi is een volle Wiracocha-dochter (hierover later meer), die hoogdrachtig is van de hengst Bozedown Shalimar II. Aanstaande augustus verwachten wij al het eerste cria van haar. Het is prachtig om te zien hoe snel zij haar weg weet te vinden in haar nieuwe omgeving en hoe fier zij door de wei stapt.

Yamilla en Phi Phi juni 2010
Yamilla en Phi Phi samen in de wei.

Binnenkort, na de dekking door Bozedown Shalimar II, komen ook de andere twee merries Wessex Maria en Peruvian Nila van Bozedown (beide nog rechtstreekse Peruanen) naar Alpaca America. En wij hopen dat tegen die tijd onze merries AOG Gala en IPU Zennah weer terug zijn van hun buitenlandse trip naar Alpaca International, waar ze momenteel gedekt worden door EP Cambridge Savabeal. Binnenkort meer...