Alpaca America Nieuws

Stamboekkeuring Alpaca Association Benelux

Recentelijk hebben onze hengsten AANL Guapo Blanco en AANL Hero Domingo deelgenomen aan de hengstenkeuring van de AAB.

Beide zijn geslaagd en vertoonden geen zichtbare erfelijke afwijkingen. Klaar om als gecertificeerd dekhengst aan de slag te gaan dus!

 

Lees verder

 


Alpacashow Boekel

Kom zondag 2 oktober a.s, naar de Tuinmarkthallen in Boekel! Ook wij zijn aanwezig met dieren, vachten en onze stand!

 


Alpacashow Hapert

Vanzelfsprekend is Alpaca America in het weekend van 22 en 23 maart 2014 ook weer vertegenwoordigd op de 7e Internationale Alpacashow van de Stichting Alpacashow te Hapert.

 


Alpacashow Assen: Champion Progeny Huacaya Female

Tijdens de alpacashow in Assen in november jl. werd onze merrie Zennah opnieuw uitgeroepen tot Champion Progeny Huacaya Female.

Haar zonen AANL Enduro )vader: EPC Savabeal) en AANL Fiernes Sedimento (roepnaam Fisento; vader Rural Alianza Don Pepe of Vekofarm) werden aan de jury Kristen Buhrmann getoond. Zij gaf in haar commentaar aan dat beide alpaca's grote overeenkomsten vertoonden qua uiterlijk, bouw, wolstructuur en wolkwaliteit.

Champion Progeny Female Assen 2013

 

In 2011 won onze Zennah dit kampioenschap ook al, destijds vertegenwoordigd door haar zonen AI AANL Diego Roberto en AANL Enduro.
Wij zijn erg trots op deze fantastische fokmerrie in onze kudde.


Nieuwe webwinkel: Alpaca America Fashion

Op 5 oktober jl. is onze nieuwe webwinkel Alpaca America Fashion online gegaan.
U kunt hier terecht voor kleding en accessoires van alpacawol van hoogwaardige kwaliteit, waarvan u (bij correct gebruik) jarenlang plezier kunt hebben. Alpacawollen kleding en accessoires vormen een waardevolle en aangename aanvulling op uw kledingcollectie. Alpacawol wordt niet voor niets het 'Goud der Inca's' genoemd.

Neem gerust eens een kijkje op: www.alpaca-america-fashion.com!

Alpaca America Fashion

 


 

Eerste cria in 2013: Guapo Blanco

Op 1 juni 2013 is het eerste cria van dit seizoen geboren: Guapo Blanco (=mooie witte)... en ja hoor... alweer een hengstje (het 12e van de 15 jonge dieren die onze merries hier hebben gehad)... gelukkig is hij gezond en hij rent vrolijk huppelend door de wei, wachtend op de speelkameraadjes die dit zomerseizoen nog komen gaan.

Guapo Blanco is een zoon van GB09 Wessex PhiPhi en Bozedown Strategy.

 


 

 Activiteiten in 2013

 

Ook in 2013 zitten wij niet stil. Momenteel zijn we druk bezig met de verkoop van de wol, die wij nog hebben liggen. Zowel ruw, als gekaard als gesponnen. Verder met de verkoop van alpacawollen accessoires en het bouwen van een webshop. Ook de voorbereidingen voor de alpacashow in Hapert zijn al in volle gang. Vandaag (22-1-2013) hebben we het laatste cria van 2012 afgespeend... moeder Zennah vond het wel best (kan weer alle energie steken in het nieuwe te verwachten cria), zoon Fierdes Sedimento (Fisento) had er iets meer moeite mee en liep al hummend door de wei in de sneeuw te zoeken... tot hij uiteindelijk in de stal de hooibak gevonden had :-) ... ach, als er toch genoeg te eten is?!

 

 


 

Prettige feestdagen

 

 

Alpaca America wenst u hele prettige kerstdagen, een goede jaarwisseling en een gelukkig, gezond, liefdevol en succesvol 2013! 

Jan-Chantal-Gaby-Sten

Kerstwens

 

 

 


 

 

Pasgeboren cria's op Alpaca America

Al eerder kon u op onze site lezen, dat we dit seizoen door pech niet zoveel cria's zouden verwachten.


Inmiddels zijn ze alledrie geboren:

27 april jl. Fierdes Luz de Luna, roepnaam Filluna: een wit merrieveulen dat op een vrijdagavond ter wereld kwam, terwijl de maan haar gezicht al liet zien.
(Wessex PhiPhi x Bozedown Shalimar II)


Filluna

 

29 juni jl. Fierdes Sedimento, roepnaam Fisento: een wit hengstveulen, eveneens op een vrijdag geboren, tijdens een regenbui.
(CL09 IPU Zennah x Rural Alianza Don Pepe of VF)


Fisento

 

1 juli jl. Fresco Caramelo, roepnaam Fresco: een light-fawnkleurig hengstveulen, geboren in alle vroegte op een frisse zondagochtend.
(AOG Gala x Rural Alianza Don Pepe of VF)


Fresco

Aangezien Gala ons al diverse malen gekleurde zonen heeft geschonken hebben we haar verkocht, zodat we ons weer meer kunnen richten op onze oorspronkelijke doelstelling: het fokken van witte alpaca's van topkwaliteit. Hoe lief Gala ook mag zijn en hoe leuk de kleine licht-beige Fresco er ook uit ziet... hij is niet wit...

 


 

Scheerservice

Mond-tot-mond reclame leidt er al snel toe dat we door diverse alpacahouders gevraagd worden om te komen scheren. Vorig jaar hebben we bij Alpaca International (B) een scheerworkshop gevolgd, met de bedoeling onze eigen alpaca's te scheren. Echter nu vele schaapscheerders tot de conclusie komen dat alpaca's scheren een hele andere tak van sport is en terugkeren naar hun leest, komen veel alpacahouders via via bij ons terecht. Het is niet onze bedoeling en was ook zeker niet onze insteek om op andere plaatsen (grote) kuddes te gaan scheren, maar kleine groepjes van 2-6 alpaca's vinden we toch wel leuk om te doen.

Helaas komen we ook alpacahouders tegen, die hun alpaca's (huacaya's) NIET jaarlijks scheren... bewust of onbewust. Lieve mensen, het scheren van een alpaca is niet optioneel, het is een MUST! Een huacaya dient jaarlijks geschoren te worden, een suri tweejaarlijks. Wees een dierenvriend en houd u hieraan. En wacht liever niet tot het juli is, maar probeer toch al in april/mei/juni uw alpaca's te (laten) scheren. Dan heeft u het langste plezier van uw alpaca en de prachtige fleece en heeft de alpaca ook plezier bij u!

 

 


 

Alpaca America op Peeldag in America

Op zondag 22 april 2012 zijn wij met enkele alpaca's en een stand aanwezig op de Peeldag bij het Peelmuseum te America (zie www.stichtingpeelmuseum.nl). Kinderen krijgen de mogelijkheid om met een alpaca te wandelen, u kunt bij ons terecht voor het kopen van alpacawol (ruw, gekaard of gesponnen), maar ook voor prachtige alpacawollen accessoires van Kuna en ApuKuntur. Wij verwelkomen u dan ook graag bij onze stand, waar u natuurlijk ook terecht kunt met al uw vragen over alpaca's.

 


Resultaten Alpacashow te Hapert

Kleurkampioen Fancy, een 1e prijs, een 4e prijs en een 6e prijs... het was een mooie show!
Lees verder onder Resultaten Hapert 2012!

AANL Emilio Roberto

AANL Emilio Roberto, Colorchampion Fancy, Hapert 2012.

 


Alpacashow te Hapert

Komend weekend (24 + 25 maart 2012) vindt de lustrumeditie van de alpacashow te Hapert plaats. Alpaca America is natuurlijk ook weer van de partij en tegenwoordig ook lid van Team Zuid, dat de show in Hapert organiseert. De show duurt deze keer 2 dagen en het belooft een groots spektakel te worden! Zie voor meer info: www.alpacashow.eu!

 


Turbulent jaar...

Afgelopen jaar was een turbulent alpacajaar bij Alpaca America!

Er gebeurt vanalles als je dieren hebt. Hele leuke, maar ook hele verdrietige situaties.

Lees meer onder Turbulentie!

 


 

Alpaca America wenst u hele prettige kerstdagen, een goede jaarwisseling en een gelukkig, gezond en succesvol 2012!
Jan-Chantal-Gaby-Sten

Fijne feestdagen
© 2011 designed by cTal Créations (www.c-tal.nl)

 


 

 

Ook de stichting Alpacashow heeft in december voor het eerst een internationale alpacashow georganiseerd in Noord-Nederland: Assen. En dit keer vielen we wel in de prijzen: een 4e prijs bij de witte hengsten (junioren) en een 1e prijs in de progenyklasse merries.

 Progenyklasse merries
 Fotografie: Jan Smit, dierenbeeldbank.

Lees verder onder: Alpacashow Assen!


 

Prachtig weer en een uitstekend deelnemersveld bij de eerste alpacashow in Noord Nederland: Westerlee.

Lees verder onder: Alpacashow Westerlee!

 


 

 

Alpaca America doet dit jaar voor het eerst mee aan de Internationale alpacashow in Hapert.

Lees verder onder: Alpacashow Hapert!

 


 

Opnieuw media-aandacht voor Alpaca America! Nu niet alleen in onze eigen gemeente Horst aan de Maas, maar in geheel Nederlands en Belgisch Limburg.

Lees verder in: In de pers-2!

Jan en Chantal bij hun alpaca's!  

Gaby en Sten bij de jonge alpaca's!

Fotografie: Twan Wiermans, Maastricht voor Navenant.

 


Eindelijk mochten we onze nieuwe merries Wessex Maria en Nila vandaag, 19 augustus 2010, verwelkomen op Alpaca America!

Het begint er eindelijk een beetje op te lijken... kijk maar eens onder Uitbreiding veestapel!

Mooi stel bij elkaar...


Op 17 augustus 2010 schonk onze nieuwe merrie Phi Phi het leven aan een flink hengstveulen. Lees verder onder Don Cuzco!

Don Cuzco... even uitrusten

 


Aangezien het niet zo lukte met het verkijgen van merrietjes via de eigen fok (alleen maar hengstjes, dit jaar), zijn we op zoek gegaan naar een stel mooie volwassen merries. En het is gelukt! Deze week mochten we Wessex Phi Phi (dochter van de wereldberoemde hengst Rural Alianza Wiracocha) al verwelkomen bij Alpaca America; zij is samen met onze Yamilla meegekomen vanuit Goes. En Wessex Maria en Nila (peruvian) volgen spoedig. Lees meer onder NIEUWE AANWINST!

 


 

Afgelopen week was er volop mediabelangstelling voor Alpaca America.
Er verscheen een artikel in het huis-aan-huisblad Hallo Horst aan de Maas op 3 juni en aansluitend op zaterdag 5 juni volgde een interview met Radio Reindonk, de regionale omroep.
We kregen erg leuke reacties!


Desperado
Dit nieuwsgierige aagje Desperado, zag op 1 juni 2010 het levenslicht.


Familie Versleijen on Alpaca America
Jan, Sten, Gaby en Chantal met Diego Roberto, een nieuwsgierige Yamilla en nog net de neus van Zennah.
Foto: Jos Derks - Horst