Turbulent alpacajaar achter de rug...

Afgelopen jaar is er veel gebeurd op onze alpacafarm. Door alle drukte er helaas niet toe gekomen om de site aan te passen. Dat moet er nu maar weer eens van komen.

 

Vorig jaar zijn er 4 cria's geboren:

Enduro (m: Zennah, v: EP Cambridge Savabeal)

Emillia ( v: Yamilla, v: Bozedown Shalimar II)

Emilio Roberto (m: Gala, v: EP Cambridge Savabeal)

Espéranza ( m: Maria, v: Bozedown Shalimar II)

El Viento (m: Nila, v: Bozedown Shalimar II)

 

Zoals jullie kunnen zien werden er (eindelijk) 2 merrieveulentjes geboren, maar helaas hebben we niet lang van Emillia mogen genieten. Ze is verstrikt geraakt in de tijdelijke afrastering van schapengaas en is toen gestikt. Dat was vreselijk. Ook aan moeder Yamilla was te zien dat zij er veel verdriet van had. Wat de alpaca-nakomelingen betreft, zitten we dus nog steeds volop in de jongens.

In januari kreeg onze merrie Nila een miskraam (overigens opnieuw een hengstveulentje). In dit proces raakte haar baarmoeder en darmen beschadigd. Ondanks het feit dat ze in de best mogelijke handen was (bij AlpaVet -B-, dierenarts Thijs Flahou) heeft ze het niet mogen redden en is ze overleden. Dat deed ons veel verdriet.

Tot slot bleek bij het scannen van onze andere merries, dat er 2 merries niet drachtig zijn. Dit zijn Maria en Yamilla. Over enkele weken maar weer vlot mee aan de slag gaan, zodat ze ons hopelijk volgend jaar weer mooie veulentjes kunnen schenken. Phi Phi, Zennah en Gala bleken gelukkig wel drachtig. We zijn erg benieuwd naar de cria's die komen gaan! Phi Phi is binnenkort al aan de beurt. We houden jullie op de hoogte.